Kategorier
Nyheter

Åpent møte om Klimaomstillingsutvalgets anbefalinger

Klimaomstillingsutvalget har foreslått ny oljepolitikk for Norge i rapporten «Raskere klimaomstilling – redusert risiko». Utvalgsleder Vidar Helgesen legger frem anbefalingene på møte i Bergen. Du kan følge med direkte her.

Hovedinnleder på møtet er utvalgsleder Vidar Helgesen(Helgesen er spesialrepresentant for det internasjonale havpanelet og tidligere klima- og miljøminister og minister for EØS-saker og Norges forhold til EU for Høyre.)

I samtalepanelene deltar blant andre Dag Rune Olsen (rektor ved UiB)Johannes Magnus (Bergen Næringsråd) samt tre av Klimaomstillingsutvalgets øvrige medlemmer: Geir Inge Lunde (prosjektleder og medstifter av Initiativ Vest – En tankesmie for Vestlandet)Siren Sundland (konserndirektør i Sparebanken Vest) og Harald Schelderup (konsernsjef i BOB og tidligere byrådsleder i Bergen). Møteleder erKirsten Øystese (Norsk klimastiftelse). 

Klimaomstillingsutvalget ble satt ned av WWF, Civita og Norsk klimastiftelse i desember 2019 og leverte sine anbefalinger i september 2020.